Svaka semenka je važna

Jurnjavu za  tonama, dužim vremenom stajanja, prevremenim branjem, produženim čuvanjem,... pravdamo  većim prinosima koji će pobediti glad. Na kraju svake godine, hiljade i hiljade tona hrane biva bačeno jer je neprodata. Za to  vreme, jedemo jednoličnu, bezukusnu hranu, zaboravljamo ukuse, mirise, boje i oblike starog povrća koje je danas talac laboratorija i naprednih tehnologija, koje iz starih sorti izvlače materijal i pretvaraju ga u bezlične hibride i GMO. Ako želite da svojoj bašti vratite karakter, zdravlje, šarm prirode i bogatstsvo raznolikosti, ako želite da izađete iz nametnutih okvira i duhovnog siromaštva trpeze - na pravom ste mestu. Dobro došli!

Paradajz

Samo stare sorte paradajza, mnoge sa dokumentovanim istorijskim poreklom, iz zemlje, regiona i celog sveta. Isključivo originalne fotografije i opisi.

Paprike

Slatka ili ljuta, crvenaili žuta, ali uvek prisutna u svakoj bašti. Pa makar samo u saksiji.

Krastavac

Nakon skoro 10 godina junačkog otpora i carstva beline, ovog puta i nešto "normalnih" zelenih krastavaca u kolekciji. Ali, beli i dalje kolo vode. I neki njihovi rođaci :)

Autohtone sorte

Više od 50 starih varijeteta sa Balkana. Jedinstvena kolekcija iz naših najstarijih bašti.

Knjiga PARADAJZ U BOJI

Možda i nije umetnost u klasičnom smislu, ali je moje životno delo. A i neke ilustracije i fotografije koje su u knjizi, mogu na zid, komotno. O bašti za apsoluten početnike i paradajzu kojeg niste poznavali

Začini, lekovito i zaštitno bilje

Šta je salata bez začina i šta jebašta bez bosiljka i boreča.

Ponuda semena i rasada

Ponuda semena i rasada za sezonu 2017

Video kanal na YouTube

Video prilozi o nepoznatom paradajzu, savetima o bašti i uradi sam projektima

Blog iz bašte i o bašti

Tekstovi o svim bojama bašte, od veselih i lepih, do tamnih i teških, saveti, lična iskustva, projekti


Podeli

podeli

Svaki osmeh se računa a svaka lepa reč je zlata vredna. Javite i podelite sa drugima :)


O meni

abin me

Rođen uz reku koja nije ni do kolena, proveo dobar deo života uz dve najveće reke, a onda preselio uz Tamiš  da gajim baštu na plaži jednog nestalog mora, u nadi da ću naći neku lepu školjku među strukovima paradajza. Ceo život tražio veliku vodu a završio kraj kanala na kraju bašte. Tamo gde šetaju najlepše sirene. Zelenooke  ;)


Za svaku priču i svaki dogovor:

Uredno odgovaram na sva pitanja i sugestije, narudžbine, pregovore, dogovore,... nemojte se libiti i da kažete ako Vam se nešto ne dopada, od pohvala niko nije napredovao ;).

Lako me je naći:

Umesto piva.... svaki klik na reklamu donosi 3-8 dinara, zavisi od reklame. Vas ne kota ništa, a meni možda donese novi najlon za plastenik do proleća, ko zna ;)

Prvi prvi na skali

Originalne, motivacione i zabavne čestitke/razglednice sa motivima iz moje bašte, 21x10cm, sa belom ameriken kovertom. Cena: 100 dinara.

Penzin - sve o trećem dobu!

Vesti i priče o onome što nas čeka, o onome što možemo učiniti već danas da nam sutra bude bolje... O svima nama, za sve nas...

Mare Pnnonium Garden