PONUDA Rasada ZA 2024

Nakon više nego burne 2023 koju je bašta Mare Pannonium Garden preživela (hvala lepo na pitanju), evo ponude za sezonu 2024. Ponuda rasada je i dalje veća nego na prosenoj pijačnoj tezgi i više nego dovoljna za jednu lepu, šarenoliku i bogatu baštu (17 sorti paradajza, + slatke paprike, + ljute paprike,  +krstavac, tikvice....  Ukoliko ipak želite rasad nekih drugih sorti, imate dovoljno vremena da nabavite seme ili mi se javite na svetionicar@gmail.com da se dogovorimo (minimum 20 po sorti).

Za one koji ne znaju, rasad podižem po svim principima organske proizvodnje, uz upotrebu pripravka od koprive, Slavola, zeolita i vode. Za supstrat koristim Klasman 1 i 2. Oni koji budu preuzimali rasad lično, dobiće ga u plastičnim saksijama 6x6 ili 7x7 cm, sa oznakama na svakoj saksiji. Oni kojima budem slao kurirskom službom, rasad će dobijati u cilindrima od papira, grupisan po sortama i sa oznakama na papiru koja sorta je unutra. Predvidjeno vreme isporuke rasada je poslednja nedelja aprila pa na dalje (bez obzira na planove i slobodne dane, sadnja bašte u najvećojmeri zavisi od vremenskih uslova, a njih je nemoguće predvideti. Osim toga, period od 1-6. maja je najbezbedniji za sadnju jer u to vreme prestje opasnost pojave jutarnjih mrazeva). Rasad se preuzima lično ili šaljem postexpressom. Plaćate kad i kako Vam odgovara, najčešće se kupci odluče za plaćanje kuriru, pouzećem. Mogu da rasad pošaljem u svaki željeni deo Srbije, a ako živite van Srbije,  morate se sami snaći ili angažovati nekog da ovde u Vaše ime preuzme rasad. Kupci izvan Srbije mogu da plate PayPalom. Cena rasada paradajza i paprike je 130 din komad (minimum je 5 komada po sorti). Cena rasada krastavaca, tikvica i bosiljka (saksija) je 150 dinara komad. Cena boreča (borago officinalis) je 200 din.

Ako dolazite po rasad OBAVEZNO PONESITE GAJBE ILI KUTIJE.

Kao i kad su u pitanju semena, narudžbine primam samo na email svetionicar@gmail.com. Društvene mreže (Facebook i Twitter) i mobilni 063/8097252 su samo za dogovore i kraće informacije.

UKOLIKO NA SPISKU NEMA SORTE KOJU ŽELITE; MOGU DA POSEJEM SAMO ZA VAS, ALI JE MINIMALNA KOLIČINA 20 KOMADA.

MOGU SE NARUČITI I SADNICE PLAVOG BOREČA, BELE BEOGRADSKE TIKVICE, LIMUN BOSILJKA, SITNOLISTNOG I SLATKOG TAJLANSDSKOG BOSILJKA. (I VRLO MALE KOLIČINE TULSIJA).

p.s. ako se budem setio još nećeg tokom sejanja, dodaću kasnije, videćemo

 

Elem, za "veliko" sejanje, za 2024 sam odabrao ove sorte:

 

Cherry, mala slatka zadovoljstva

 

Normal (jabučarski tipovi)

 

Sorte velikih plodova

 

Posebni, vrlo posebni plodovi

 

Krastavci, tikvice, slatke i ljute paprike


Podeli

podeli

Svaki osmeh se računa a svaka lepa rečje zlata vredna. Javite i podelite sa drugima :)


O eni

about me

Rođen uz reku koja nije ni do kolena, proveo dobar deo života uz dve najveće reke, a onda preselio uz Tamiš  da gajim baštu na plaži jednog nestalog mora, u nadi da ću naći neku lepu školjku među strukovima paradajza. Ceo život tražio veliku vodu a završio kraj kanala na kraju bašte. Tamo gde šetaju najlepše sirene. Zelenooke  ;)


Za svaku priču i svaki dogovor:

Uredno odgovaram na sva pitanja i sugestije, narudžbine, pregovore, dogovore,... nemojte se libiti i da kažete ako Vam se nešto ne dopada, od pohvala niko nije napredovao ;).

Lako me je naći, adresa je Kajmakčalanska 12, 26000 Pančevo: