PONUDA RasadA ZA 2019

Ako ste prethodnih godina nabavljali rasad u iz bašte Mare Pannonium Garden (i nadam se, bili zadovoljni i ukusima i urodom), evo ponude za sezonu 2019. Uslovi prodaje i cena ostaju isti osim što ove godine NEĆE BITI RASADA RAĐENOG PO POSEBNOJ PORUDŽBINI. Ujedno Vas molim za razumevanje, odluka nije bila laka, ali na moju veliku žalost, nisam više u mogućnosti da radim na ovaj način, tako da će u ponudi rasada biti samo ono što vidite na ovoj stranici što je još uvek daleko više nego na bilo kojoj pijačnoj tezgi po broju različitih sorti (25-30 sorti paradajza, nekoliko ljutih paprika, slatkih paprika, krstavaca, tikvica....  Ukoliko ipak želite rasad nekih drugih sorti, imate dooljno vremena da nabavite seme.

Za one koji ne znaju, rasad podižem po svim principima organske proizvodnje, uz upotrebu pripravka od koprive, Slavola, zeolita i vode. Za supstrat koristim Klasman 1 i 2. Oni koji budu preuzimali rasad lično, dobiće ga u plastičnim saksijama 6x6 ili 7x7 cm, sa oznakama na svakoj saksiji. Oni kojima budem slao kurirskom službom, rasad će dobijati u cilindrima od papira, grupisan po sortama i sa oznakama na papiru koja sorta je unutra. Predvidjeno vreme isporuke rasada je poslednja nedelja aprila pa na dalje (bez obzira na planove i slobodne dane, sadnja bašte u najvećojmeri zavisi od vremenskih uslova, a njih je nemoguće predvideti. Osim toga, period od 1-6. maja je najbezbedniji za sadnju jer u to vreme prestje opasnost pojave jutarnjih mrazeva). Rasad se preuzima lično ili šaljem postexpressom. Plaćate kad i kako Vam odgovara, najčešće se kupci odluče za plaćanje kuriru, pouzećem. Mogu da rasad pošaljem u svaki željeni deo Srbije, a ako živite van Srbije,  morate se sami snaći ili angažovati nekog da ovde u Vaše ime preuzme rasad. Kupci izvan Srbije mogu da plate PayPalom. Cena rasada paradajza i paprike je 60 din komad (minimum je 5 komada po sorti). Cena rasada krastavaca i tikvica je 100 dinara komad.

 

Kao i kad su u pitanju semena, narudžbine primam samo na email svetionicar@gmail.com. Društvene mreže (Facebook i Twitter) i mobilni 063/8097252 su samo za dogovore i kraće informacije.

 

Elem, za "veliko" sejanje, za 2019 sam odabrao ove sorte:

 

Cherry, mala slatka zadovoljstva

 

Normal (jabučarski tipovi)

 

Sorte velikih plodova

 

Sorte za paste i sušenje

 

Sorte za neredovne baštovane (traže malo vode i otpornije su)

 

Krastavci, tikvice, slatke i ljute paprike


Podeli

podeli

Svaki osmeh se računa a svaka lepa rečje zlata vredna. Javite i podelite sa drugima :)


O eni

about me

Rođen uz reku koja nije ni do kolena, proveo dobar deo života uz dve najveće reke, a onda preselio uz Tamiš  da gajim baštu na plaži jednog nestalog mora, u nadi da ću naći neku lepu školjku među strukovima paradajza. Ceo život tražio veliku vodu a završio kraj kanala na kraju bašte. Tamo gde šetaju najlepše sirene. Zelenooke  ;)


Za svaku priču i svaki dogovor:

Uredno odgovaram na sva pitanja i sugestije, narudžbine, pregovore, dogovore,... nemojte se libiti i da kažete ako Vam se nešto ne dopada, od pohvala niko nije napredovao ;).

Lako me je naći, adresa je Kajmakčalanska 12, 26000 Pančevo: