PONUDA Rasada ZA 2023

Ako ste prethodnih godina nabavljali rasad u iz bašte Mare Pannonium Garden (i nadam se, bili zadovoljni i ukusima i urodom), evo ponude za sezonu 2023. Ponuda rasada je i dalje veća nego na prosenoj pijačnoj tezgi i više nego dovoljna za jednu lepu, šarenoliku i bogatu baštu.  Ukoliko ipak želite rasad nekih drugih sorti, imate dovoljno vremena da nabavite seme ili mi se javite na svetionicar@gmail.com da dogovorimo količinu i cenu.

Za one koji ne znaju, rasad podižem po svim principima organske proizvodnje, uz upotrebu pripravka od koprive, Slavola, zeolita i vode. Za supstrat koristim Klasman 1 i 2. Oni koji budu preuzimali rasad lično, dobiće ga u plastičnim saksijama 6x6 ili 7x7 cm, sa oznakama na svakoj saksiji. Oni kojima budem slao kurirskom službom, rasad će dobijati u cilindrima od papira, grupisan po sortama i sa oznakama na papiru koja sorta je unutra. Predvidjeno vreme isporuke rasada je poslednja nedelja aprila pa na dalje (bez obzira na planove i slobodne dane, sadnja bašte u najvećojmeri zavisi od vremenskih uslova, a njih je nemoguće predvideti. Osim toga, period od 1-6. maja je najbezbedniji za sadnju jer u to vreme prestaje opasnost pojave jutarnjih mrazeva). Rasad se preuzima lično ili šaljem postexpressom. Plaćate kad i kako Vam odgovara, najčešće se kupci odluče za plaćanje kuriru, pouzećem. Mogu da rasad pošaljem u svaki željeni deo Srbije, a ako živite van Srbije,  morate se sami snaći ili angažovati nekog da ovde u Vaše ime preuzme rasad. Kupci izvan Srbije mogu da plate PayPalom. Cena rasada paradajza i paprike je 100 din komad (minimum je 5 komada po sorti). Cena rasada krastavaca, tikvica i bosiljka (saksija) je 150 dinara komad. Cena boreča (borago officinalis) je 200 din.

Ako dolazite po rasad OBAVEZNO PONESITE GAJBE ILI KUTIJE.

Kao i kad su u pitanju semena, narudžbine primam samo na email svetionicar@gmail.com. Društvene mreže (Facebook i Twitter) i mobilni 063/8097252 su samo za dogovore i kraće informacije.

UKOLIKO NA SPISKU NEMA SORTE KOJU ŽELITE; MOGU DA POSEJEM SAMO ZA VAS, ALI JE MINIMALNA KOLIČINA 20 KOMADA.

p.s. ako se budem setio još nećeg tokom sejanja, dodaću kasnije, videćemo.

 

Elem, za "veliko" sejanje, za 2023 sam odabrao ove sorte:

 

Cherry, mala slatka zadovoljstva

 

Normal (jabučarski tipovi)

 

Sorte velikih plodova

 

Posebni, vrlo posebni plodovi

 

Krastavci, tikvice, slatke i ljute paprike


Podeli

podeli

Svaki osmeh se računa a svaka lepa rečje zlata vredna. Javite i podelite sa drugima :)


O eni

about me

Rođen uz reku koja nije ni do kolena, proveo dobar deo života uz dve najveće reke, a onda preselio uz Tamiš  da gajim baštu na plaži jednog nestalog mora, u nadi da ću naći neku lepu školjku među strukovima paradajza. Ceo život tražio veliku vodu a završio kraj kanala na kraju bašte. Tamo gde šetaju najlepše sirene. Zelenooke  ;)


Za svaku priču i svaki dogovor:

Uredno odgovaram na sva pitanja i sugestije, narudžbine, pregovore, dogovore,... nemojte se libiti i da kažete ako Vam se nešto ne dopada, od pohvala niko nije napredovao ;).

Lako me je naći, adresa je Kajmakčalanska 12, 26000 Pančevo: